През 2021 г.  подписа  за сътрудничество с агенцията за иновации Innovation

...
През 2021 г.  подписа  за сътрудничество с агенцията за иновации Innovation
Коментари Харесай

Двама са победителите във втората съвместна кохорта на Софийска во-да АД, част от Веолия и Innovation Starter Accelerator

През 2021 г.  подписа  за съдействие с организацията за нововъведения Innovation Starter и нейната акселераторска стратегия за pre-seed финансиране.

В първата взаимната кохорта през 2021, която беше трета подред за акселератора, опцията за финансиране, техническа поддръжка за валидация на концепцията и контракт за развиване на плана си с Веолия получи стартъпът SatGeo. Компанията развива технология, основана на сателитни изображения за идентификация на течове по водопроводната мрежа, която потвърди своята висока успеваемост с поредност от полеви проби.

Съвместната стратегия на „ Софийска вода “  и организацията за нововъведения през 2022 е с съществена тематика “Нулеви излъчвания ”. В нея спечелилите са две компании.

1.  “Декарбонизатор ” е план на специалистите от Варна - Михаил Симов и Калин Николов, които са насочили напъните си към понижаване на нездравословните излъчвания от моторите с вътрешно горене. Те създават плана си благодарение на Технически Университет-Варна, където са построили и научна лаборатория “HyLab ”. Продуктът на тяхната компания “Техноватори ” се назовава декарбонизатор (Decarbonyzer) – това е система за произвеждане на газ - оксиводород - която се конфигурира към мотори с вътрешно горене. В синхрон с работата на мотора, декарбонизаторът създава нужното количество газ, който подаден през всмукателната система взе участие в горенето. Тъй като е спомагателен източник на сила, оксиводородът води до доста по-пълноценно изгаряне на горивната примес и по този начин  понижава нездравословните излъчвания от мотора и разхода му на гориво. Проектът на Техноватори към този момент беше отличен като един от спечелилите в състезанието на фондация Карол Знание – „ Предприемачи в Науката “ през 2021 година

2.  “Дигитална Етажна Собственост ” или по-просто казано “Вход-експерт ” комбинира опита на своя основател Мартин Димов, който е IT със специализация в киберсигурност и в това време е домоуправител в столична кооперация. Платформата, която освен цифровизира процеса по заплащане и отчетност в жилищните здания, само че и дава опция за връзка и колаборация по значими тематики на съседите, ни завоюва със своя лек дизайн и ослепителен потребителски опит (UX). Мартин към този момент в действителност ръководи няколко здания на доброволчески начала. Така му хрумва и концепцията, че на хората са нужни задоволително средства, с които да се обновява и поддържа освен постройката, само че и площите към нея. Покрай този си опит, той основава платформата, която да улесни, усъвършенства и автоматизира процеса по поддръжката на етажна благосъстоятелност от позиция на домоуправителя, касиера и всички положителни съседи, живущи в един вход или кооперация. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР